söndag 19 juli 2009

Familjen Fån Tratt

Våra kära kissar är av varsitt kön och dessutom syskon. Födda som de är på nyårsafton var risken stor att de skulle börja umgås med varandra på ett mycket opassande sätt för syskon! Alltså bokades det tid på Smådjursakuten. Resan dit gick som den brukar när det skall åkas bil Humle somnade ganska snabbt medan Dumle trampade runt ovanpå henne. Nej, korgen är inte för liten, det skall varas på samma plats ändå… Dumle jamade ynkligt mest hela tiden; jamar gör han annars rätt så sällan.
Väl framme togs vi emot av nonchalant veterinär, som ändå lovade att vara snäll. På mitt förslag att skära försiktigt svarade han torrt och veterinär-mässigt att ”det vore nog inte så bra”.

Nåja, efter solning och Harry Potter så åkte vi tillbaka dit för hämtning och fick tillbaka två rätt pigga katter instoppade i ovan nämnda bur. Båda var numera befriade från sina, som plikttrogna militärer skulle uttryckt det, vitala delar och dessa var undanstoppade på säker plats.
Väl hemma träddes respektive tratt på kissarna. Dumle behöver egentligen inte ha nån, utan sympati-har den mest för rättvisans skull. Katterna var ju fortfarande aningen vingliga av narkos och sånt. Lyteskomik är attans roligt och här kommer några exempel på detta.


Detta klipp visar hur de försöker komma underfund med vem den andre egentligen är. ”Nåt bekant är det, men vad har idioten runt halsen?” verkar de tänka.



I övrigt gicks det in ganska frekvent i både bord, stolar och dörrposter. Och att gå på lådan är fortfarande ett stort projekt. En variant som testats är att sitta med räva inne i lådan och med framtassar, huvud och tratt utanför.
Fast de har också blivit betydligt mer keliga. Pussar är numera nästintill önskvärda.



De vill också mer än gärna bli kliade både här och där. Tratten tillåter nämligen bara egen kroppsvård på de yttersta tåspetsarna…

(Bilden tagen strax efter att jag räddat fingrarna från att hamna i kläm när Humle resolut legat igen datorlocket)

Själv har jag också gjort ett litet försökt att piffa upp deras miserabla situation. Jag trädde en papperskorg över huvudet; för att likna deras trattar alltså, inte för allt skräp som bor i huvet! Humle antog tonårsattityd och tyckte att pappa var rätt pinsam. Dumle däremot blev mycket upplivad och ville gärna göra sällskap inne i papperskorgen. Gissa hur bra det gick och vad som tog emot…

Tio dagar skall den här farsen pågå! Vaknade i morse med en tratt upptryckt i näsan. Visserligen lite variation från den vanliga framtassen, men ändå aningens obehagligt…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar